HUSK! Inden jeg kommer til beskæring, skal hesten være hentet ind fra fold. Den skal have rene og tørre ben! I sommer månederne ved megen tørke, skal hesten helst have stået i fodbad/vand i min. 45 minutter inden beskæring, da et par meget tørre hove bliver som granit at arbejde med, og det forringer mine muligheder for at lave et ordentligt stykke arbejde gevaldigt.
 

Hovbeskæring

Jeg er uddannet Hovbeskærer fra Dansk Hovbeskærer Skole. Den første og eneste skole af sin slags, som udbyder en helt unik uddannelse. Uddannelsen er udviklet i en bred forståelse for sammenhæng mellem beskæring, hovsydomme, ernæring, hestens bevægeapparet og ikke mindst hovmekanismens funktion og hestens landinger. Formålet er, at bygge en "naturlig sko", således, at de heste, hvis ejere ønsker at hesten skal gå uden sko, kan fungere optimalt i alle sportsgrene uden at have ømme fødder og for stor slitage. Jeg har selv haft heste uden sko igennem mere end 20 år, og jeg har redet distance, ridebanespringning, jagter, dressur mm.
 
Uddannelsen består af 18 moduler over 2 år. I løbet af disse 2 år får man et grundigt kendskab til hovens anatomi, hovmekanismens funktion, tåakser, benstillinger (og korrektion af disse), hovsygdomme fx. forfangenhed, White Line Disease mm., afvigelser i hovkapslens form, belastningsskader i hoven, hestens ernæring og meget mere. Altså en grundig og professionel uddannelse.
 
At være hovbeskærer skal ikke forveksles med barfodstrimmer eller hovtrimmer. Vores uddannelser kan ikke sammenlignes.
 
"Ingen hov, ingen hest" - dette udtryk kender de fleste. Gennem mit arbejde som Hesteterapeut, gik det efterhånden op for mig, hvor stor betydning hovenes balance har for resten af hestens biomekanik. Et problem som er meget overset! Hovene er begyndelsen og slutningen på den kinetiske kæde, som løber gennem hesten. Kinetiske kæder findes i enhver biologisk bevægelig enhed. De er systemer af strukturer, som er funktionelt sammenhængende overalt i kroppen.
Er hoven i ubalance, påvirker det altså hele resten af hestens biomekanik. Og omvendt.
 


Jeg tilbyder også påsætning af limsko! Limsko er et rigtig godt alternativ til den traditionelle jernsko. I særdeleshed ved fx. forfangenhed.
Møllehøjens Heste v. Maria Textor | CVR: 34103100 | Hårbøllevej 12, 4792 Askeby