En af mine store mærkesager er blevet
behandling af White Line Disease. Alt for
mange heste går rundt med ubehandlet 
White Line Disease. Som fx. hesten på 
billedet herover. En tåspalte, der havde
været der 1½ år uden der var blevet gjort
noget ved den. WLD forsvinder ikke
medmindre man lukker op og renser ud.
 

Hovbeskæring

Jeg er under uddannelse på Dansk Hovbeskærer Skole. Den første og eneste skole af sin slags, som udbyder en helt unik uddannelse. Uddannelsen er udviklet i en bred forståelse for sammenhæng mellem beskæring, hovsydomme, ernæring, hestens bevægeapparet og ikke mindst hovmekanismens funktion og hestens landinger. Formålet er, at bygge en "naturlig sko", således, at de heste, vis ejere ønsker at hesten skal gå uden sko, kan fungere optimalt i alle sportsgrene uden at have ømme fødder og for stor slitage. Jeg har selv haft heste uden sko igennem mere end 20 år, og jeg har redet distance, ridebanespringning, jagter, dressur mm.
 
Uddannelsen består af 18 moduler over 2 år. I løbet af disse 2 år får jeg et grundigt kendskab til hovens anatomi, hovmekanismens funktion, tåakser, benstillinger (og korrektion af disse), hovsygdomme fx. forfangenhed, White Line Disease mm., afvigelser i hovkapslens form, belastningsskader i hoven, hestens ernæring og meget mere. Altså en grundig og professionel uddannelse.
 
At være hovbeskærer skal ikke forveksles med barfodstrimmer eller hovtrimmer. Vores uddannelser kan ikke sammenlignes.
 
"Ingen hov, ingen hest" - dette udtryk kender de fleste. Gennem mit arbejde som Hesteterapeut, gik det efterhånden op for mig, hvor stor betydning hovenes balance har for resten af hestens biomekanik. Et problem som er meget overset! Hovene er begyndelsen og slutningen på den kinetiske kæde, som løber gennem hesten. Kinetiske kæder findes i enhver biologisk bevægelig enhed. De er systemer af strukturer, som er funktionelt sammenhængende overalt i kroppen.
Er hoven i ubalance, påvirker det altså hele resten af hestens biomekanik. Og omvendt.
Da jeg stadig er under uddannelse tilbyder jeg elev-beskæringer. Prisen på en elev-beskæring er 350,- inkl. moms og kørsel.
Tillæg for sygdomsbehandling, fx. White Line Disease kan forekomme.

Ønsker du beskæring og en fuld afbalancering af din hest i en "samlet pakke" (dette anbefales ved første besøg) koster det tilsammen 800,- inkl. moms og kørsel. Du sparer 150,-

OBS! pr. 1. dec. 2020 stiger prisen til 400,- pr. standard beskæring. En "fuld pakke" stiger til 850,-

HUSK! Hesten skal være hentet ind fra fold og have rene tørre ben! Det er dig som hesteejer, der har ansvaret for, at hesten kan stå pænt, så hovbeskæringen kan udføres uden det er til fare for mit liv og helbred. Kan hesten ikke det, må dyrlægen tilkaldes så hesten kan bedøves. Kan jeg ikke udføre mit arbejde pga. hesten er for urolig, betales stadig for den bookede tid.

Afbud senere end 24 timer før aftalt tid, faktureres med et gebyr på 250,- pr. bookede tid, medmindre jeg kan nå at booke tiden/tiderne til anden side.
Møllehøjens Heste v. Maria Textor | CVR: 34103100 | Hårbøllevej 12, 4792 Askeby