Det siger kunderne:
 
Camilla - ejer af en vallak, der manglede fremføring af højre forben. "Stor anbefaling herfra. Jeg havde en uren hest på forbenene, men efter Maria havde haft fat i ham 1 time var han rengående."
 
Lise - ponymor til datters pony, som var plaget af headshaking pga. pollenallergi. Efter første behandling fik jeg denne besked: "Hej Maria. Vi lod Aqua få et par fridage efter du havde behandlet hende og i dag har min datter haft den bedste ridetur! Aqua har nærmest ikke shaket eller haft tics og virket glad og fremadgående. Det er så dejligt at opleve."
Efter anden behandling fik jeg denne besked: 

Manuel Terapi

For det meste kan kroppen selv, men nogle gange har den brug for hjælp.
 

Manuel Terapi betyder "at behandle med hænderne". Jeg benytter mig ikke kun af én terapiform, men tilpasser mine behandlinger den enkelte hest. I form af mine uddannelser har jeg fået en god værktøjskasse af teknikker, så jeg kan afbalancere hesten og fjerne de blokeringer/spændinger den måtte have i alt lige fra det kranio sakrale system til blodsystemet, nervesystemet, fascierne, sener, led og muskler. Grundlæggende er, at vævet bringes tilbage i en tilstand af afslappethed, og det naturlige flow i hestens system genoprettes. Det giver kroppen mulighed for selv at "rette sig op", og et evt. låst led kan komme på plads, når det bløde væv omkring leddet atter er afslappet. Et led der feks. er skævt eller sidder fast, giver ofte smerter samt nedsat bevægelighed. For at få leddet til at løsne/rette sig, er man nødt til både at behandle leddet og det binde- muskelvæv som det er forbundet til. Behandler man ikke vævet også, er der risiko for, at leddet bliver trukket skævt igen.
Her beskriver jeg kort de teknikker jeg benytter mig af:
 
- Kranio Sakral Terapi: Det kranio sakrale system består af knoglerne i kraniet, rygsøjlen og korsbenet (sacrum), membranerne, der holder hjernen på plads i forhold til kraniets knogler samt hjernevæsken (cerebrospinalvæsken), som cirkulerer omkring hjernen og i rygmarven. Hjernevæsken pumpes rundt i kroppen omkring hjernen og r
ygsøjlen med en hastighed på 6-12 gange i minuttet - dette kaldes den kranio sakrale puls. Slag, stød, virus, chok, stress og andre påvirkninger, kan give spændinger og blokere bevægelserne i det kranio sakrale system og dermed påvirke den kranio sakrale puls. Ved hjælp af meget lette tryk på kraniet, rygsøjlen og korsbenet, kan disse spændninger og blokeringer fjernes, så den kranio sakrale puls igen er optimal.
 
Kundeudtalelse:
 
- Funktionelle Indirekte Teknikker: (en blid osteopatisk teknik). Osteopati kommer fra græsk og betyder: osteon = væv, pathos = følelse. Altså "vævsfølelse". I denne teknik lægges der vægt på at hjælpe kroppen til at hele sig selv, samt styrke kroppen i dens forsvar mod sygdom. Ved at "scanne" hesten med hænderne, finder man først ud af, hvor den største grad af restriktion/modstand i vævet er. Altså hvor den største modstand mod bevægelighed er tilstede. Herefter finder man ud af årsagen til denne restriktion, hvorefter de blide osteopatiske teknikker benyttes til at løsne op for restriktionen. Restriktionen, eller modstanden, kan stamme fra alt lige fra blodkar, nervebaner, fascierne (bindevævet), organspændinger, muskelspændinger eller et låst led. 
 
Kundeudtalelse:
 - Massage: Massage løsner muskelspændinger, blødgør muskulaturen og frigiver affaldsstoffer. Selv små muskelspændinger kan have betydning for hestens bevægelse og præstation, hvilket betyder, at massage i sig selv kan gøre en stor forskel for hesten. Det er dog min oplevelse, at de andre teknikker (kranio sakral terapien og osteopatien) løsner så meget op, at massagen næsten bliver overflødig. Jeg benytter den dog stadig som velvære for hesten, og for at hjælpe ophobede affaldsstoffer ud af kroppen. 
 
Kundeudtalelse:
 
- Myofascial Release: Alle muskler, organer, sener mm. er omgivet af hinder (fascier/bindevæv) som en sammenhængende indre struktur, der findes overalt i hele kroppen. Fascierne støtter og bærer kroppen, og beskytter mod stød og beskadigelse. Under normale omstændigheder skal der kunne forekomme en glidebevægelse mellem muskel/sene mm. og fascien. Under unormale omstændigheder kan der forekomme en lokal overspænding i et område med en lokal underspænding til følge i et dertil relateret område. Det medfører, at organismen ikke fungerer optimalt. Ved at påvirke de overspændte områder med denne teknik, kan man skabe en afspænding (release) i vævet og dermed normalisere tilstanden.
 
Fascielle linjer hos hesten.
 
Som terapeut er det min fornemmeste opgave at finde vedvarende løsninger på hestens symptomer eller skader, så dens krop kan komme i balance igen. For mig er det først succesfuldt, når jeg har fået etableret et nyt stabilt kropsfundament, der giver hesten bedre kropslig balance og øget livskvalitet.
 
Pris på Manuel Hesteterapi:
 
600,- pr behandling INKL. kørsel (gælder kun Sjælland og Sydhavsøerne). Prisen inkluderer også laserterapi. Læs mere om laserterapi her.
Jeg giver rabat ved flere heste samme sted.
2 heste = 50,- rabat pr. hest
3 eller flere heste = 100,- rabat pr. hest.
 
HUSK at afbud senere end 24 timer før aftalt tid faktureres med et gebyr på 500,- pr. bookede tid, medmindre jeg når at booke tiden/tiderne ud til anden side. 
 
Det siger kunderne:
 
Ida - ejer af en Shetlandspony, som var blevet meget stiv og småt gående: "Kan virkelig anbefale Maria til behandling af hest. Er super overrasket over resultat på vores ene shetter. Det er en helt ny pony med liv og energi som ikke er set i meget lang tid."
 
Heidi - ejer af en hest med tidligere skadet bækken, som nu er ramt af gigt i bækkenet. Hun henvendte sig til mig i håb om, at jeg kunne gøre noget for hans bækken, da der ingen bedring var sket trods andre behandlinger: "Hej Maria. Tak for dit besøg i sidste uge. Jeg longerede ham i søndags, hvor han gik rigtig godt på sine ben, var glad og hoppede rundt som før han blev syg. I dag var han til kontrol (dyrlæge) og gik rigtig godt og var rengående. Så jeg må langsomt genoptræne." 
 
Jeanette - ejer af en pony som havde tendens til at låse i lænden: "Maria er utrolig dygtig! Har kunne mærke en kæmpe forskel efter hun har været ude og gennemgå min pony. Kan helt klart anbefale hende om og om igen!"
Møllehøjens Heste v. Maria Textor | CVR: 34103100 | Hårbøllevej 12, 4792 Askeby